کد آتی جدا از کد بورسی هست یعنی کسی که در بورس کد معاملاتی دارد، با آن نمی‌تواند معاملات آتی خودش را انجام دهد.

کد معاملاتی آتی چیست؟

کد معاملات آتی از یک شناسه‌ واحد که از ۹ عدد شکل گرفته و همه اشخاص حقیقی و حقوقی در سامانه معاملاتی بورس کالا، با این کد شناسایی می شوند و قادر به معامله در بورس کالا می شوند.

کد آتی اشخاص حقیقی یک عدد ۹ رقمی هست که با اعدادی مثل ۲۰۰۰ یا ۲۰۰۰۰ شروع می‌شود و برای اشخاص حقوقی با اعدادی مثل ۱۰۰۰ ، ۱۰۰۰۰ و ۱۰۰۰۰۰ شروع می‌شود.

مراحل و مدارک برای گرفتن کد معاملاتی آتی کالا:

برای گرفتن کد آتی ، لازم هست شخص با در دست داشتن مدارک زیر به یکی از شعب کارگزاری مراجعه کند.مدارک لازم برای اشخاص حقیقی:

  1. اصل و تصویر تمام صفحات شناسنامه
  2. اصل و تصویر رو و پشت کارت ملی
  3. تکمیل فرم‌های لازم که در کارگزاری پر می شود
  4. گرفتن نامه معرفی به بانک از کارگزاری و مراجعه به بانک برای افتتاح حساب در اختیار بورس (حساب مشترک ، حساب عملیاتی)
  5. اعلام شماره حساب در اختیار بورس به کارگزاری خود

حساب در اختیار بورس چیست؟

حسابی است که به نام مشتری هست ولی مشتری تنها قادر هست وجه را به این حساب واریز نماید و نمی تواند از آن برداشت داشته باشد و برداشت وجه توسط بورس کالا به درخواست مشتری انجام می‌گیرد. این حساب برای تسویه سود و زیان معاملات مشتری در اتاق پایاپای استفاده می‌شود.

دریافت کد معاملات آتی:

پس از تکمیل فرم‌ها و ارائه مدارک مورد نیاز به کارگزاری خود ، اطلاعات متقاضی در سامانه معاملاتی بورس کالا ثبت شده و کلیه مدارک او به بورس کالا ارسال می‌شود. در صورتی که مغایرتی در اطلاعات متقاضی نباشد، طی حداکثر ۷۲ ساعت (۳ روز کاری) کد معاملاتی توسط شرکت بورس کالا برای متقاضی صادر می‌شود و کارگزاری کد را به مشتری اعلام می کند.